Smażona cukinia – Pyszna i aromatyczna. Ten smak cię zachwyci.
Cukinia jest uważana za jedno z najpopularniejszych letnich warzyw. Jeszcze teraz możemy przypomnieć sobie smak lata. Cukinia bowiem jeszcze teraz jest dostępna na pułkach sklepowych. Zobacz jak smacznie i szybko można przygotować cukinię. Z nie wielkim dodatkiem aromatycznych produktów, to warzywo jest nie tylko szybkie w przygotowaniu, ale też niezwykle smaczne. Zaczynajmy!
SKŁADNIKI
-
1 średnia cukinia
-
1 mała cebula
-
trochę oleju do smażenia
-
sól i pieprz do smaku
-
koperek do dekoracji
PRZYGOTOWANIE
1. Młodą cukinię pokrój na ćwiartki. Jeśli cukinia jest duża, możesz ją pokroić na mniejsze kawałki.
2. Przełóż pokrojoną cukinię na rozgrzaną patelnię i smaż do miękkości bez pokrywki.
3. Gdy cukinia przyrumieni się, dodaj posiekaną cebulę, wymieszaj i smaż, aż cały płyn odparuje.
4. Uważaj jednak, aby cukinia się nie rozgotowała. Nie musi być przysmażona z każdej strony.
5. Na około 10 minut przed końcem smażenia posól i popieprz do smaku, a na koniec udekoruj koperkiem. Cukinia gotowa. Smacznego!
Możesz też posypać usmażoną w ten sposób cukinię startym serem. To danie jest pyszne!