Imbir – Schudnij kilka kilogramów w miesiąc.
Przede wszystkim imbir, podobnie jak czosnek jest naturalnym antybiotykiem, który zapobiega przeziębieniom w okresie jesienno-zimowym. Ponadto jest bardzo aromatyczną przyprawą, stosowaną w wielu daniach, ponieważ ma niezwykłe właściwości spalające tłuszcz.
Oto przepis na niesamowity syrop imbirowo-cytrynowy, który jednocześnie jest naturalnym środkiem przeciwwirusowym:
Składniki:
-
300-350 g imbiru
-
1 cytryna
-
150-200 g miodu
Przygotowanie:
Usuń pestki z cytryny i pokrój ją w plasterki. Imbir oczyść i pokrój na kilka części. Przy pomocy blendera, zmiksuj wszystko na jednolitą masę i dodaj miód. Dokładnie wymieszaj.
1 łyżeczkę przygotowanego gęstego syropu, możesz dodawać do ciepłych napojów tj. herbaty czy mleka, lub 1 łyżeczkę samego syropu raz dziennie. Przechowuj syrop w lodówce w zamkniętym słoiczku.
Jeśli wystąpią jakiekolwiek zaostrzone objawy żołądkowo-jelitowe, należy natychmiast przerwać jego stosowanie i skonsultować się z lekarzem.
Ta mieszanka to istna bomba witaminowa. Skutecznie oczyści twój organizm z toksyn i złego cholesterolu oraz ureguluje ciężar ciała.
Korzystne właściwości imbiru wzmocnią organizm, cytryna wspomaga odporność, a miód ureguluje pracę wszystkich narządów w ciele człowieka i ma właściwości tonizujące.