Babka na Kwaśnej Śmietanie – Rodzina pokocha ją od razu.
Prosta i szybka w przygotowaniu babka na śmietanie z pewnością nie zawiedzie cię smakiem. Posypana tylko cukrem pudrem, nie potrzebuje już żadnych innych dodatków. Minimalny zestaw produktów i minimalny wysiłek sprawi, że z przyjemnością przystąpisz do pieczenia, a domownicy pokochają ją od razu. Do dzieła!
SKŁADNIKI
-
300 g mąki
-
250 g cukru
-
250 ml kwaśnej śmietany
-
2 jajka
-
1 szczypta sody
-
1 łyżka oleju
PRZYGOTOWANIE
1. Najpierw ubij jajka z cukrem, do uzyskania puszystej piany.
2. Przesiej mąkę z sodę i wymieszaj.
3. Połącz wszystkie składniki ze sobą i wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Przelej gotowe ciasto do wysmarowanej olejem formy.
5. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Kiedy ostygnie, posyp cukrem pudrem.
Smacznego!