Smażona cukinia – Pyszna i aromatyczna. Ten smak cię zachwyci.

Cukinia jest uważana za jedno z najpopularniejszych letnich warzyw. Jeszcze teraz możemy przypomnieć sobie smak lata. Cukinia bowiem jeszcze teraz jest dostępna na pułkach sklepowych. Zobacz jak smacznie i szybko można przygotować cukinię. Z nie wielkim dodatkiem aromatycznych produktów, to warzywo jest nie tylko szybkie w przygotowaniu, ale też niezwykle smaczne. Zaczynajmy!

 

SKŁADNIKI
  • 1 średnia cukinia
  • 1 mała cebula
  • trochę oleju do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
  • koperek do dekoracji

 

PRZYGOTOWANIE
1. Młodą cukinię pokrój na ćwiartki. Jeśli cukinia jest duża, możesz ją pokroić na mniejsze kawałki.

2. Przełóż pokrojoną cukinię na rozgrzaną patelnię i smaż do miękkości bez pokrywki.

3. Gdy cukinia przyrumieni się, dodaj posiekaną cebulę, wymieszaj i smaż, aż cały płyn odparuje.

4. Uważaj jednak, aby cukinia się nie rozgotowała. Nie musi być przysmażona z każdej strony.

5. Na około 10 minut przed końcem smażenia posól i popieprz do smaku, a na koniec udekoruj koperkiem. Cukinia gotowa. Smacznego!

 

 

Możesz też posypać usmażoną w ten sposób cukinię startym serem. To danie jest pyszne!

 

error: Content is protected !!