Sałatka marchewkowa z jajkiem – Smaczna i prosta. Na dłużej zagości w twoim domu.
Każda kobieta ma swoje sekrety, aby zachować szczupłą sylwetkę . Niektóre Panie nie jedzą po godzinie osiemnastej, inne liczą kalorie, siedzą na siłowni i próbują wszelkiego rodzaju diet. Większość diet opiera się na ścisłych ograniczeniach dietetycznych lub produktach, na które nie każdy może sobie pozwolić. Oczywiście awokado i łosoś są bardzo dobre i zdrowe, ale też ich cena nie jest niska.
Nawet jeśli liczysz kalorie, ta sałatka na pewno ci się spodoba. Jest bardzo zdrowa, smaczna i jednocześnie niskokaloryczna – na 100 g ma tylko 88,9 kcal. Dzięki marchewce poprawi się również trawienie i metabolizm.
Chociaż nie mam problemów z moją figurą i wagą, bardzo często robię tą sałatkę marchewkową z jajkiem. Wypróbuj i przekonaj się sama, do dzieła!
SKŁADNIKI
-
330 g marchwi
-
4 jajka
-
60 g kwaśnej śmietany
-
1 ząbek czosnku
-
sól do smaku
PRZYGOTOWANIE
1. Obierz,umyj marchewki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
2. Ugotuj jajka na twardo, potem pokrój je w kostkę lub zetrzyj na tarce.
3. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i posól do smaku. Jeśli nie lubisz czosnku, użyj dowolnych przypraw.
4. Dobrze wymieszaj i zasiądź do stołu. Gotowe!
Jest to podstawowy przepis, ale w razie potrzeby można dodać nasiona sezamu, dyni lub lnu. świetnie komponuje się z jabłkiem, rzodkiewką, rodzynkami i tartym serem. Z każdym dodatkowym produktem, smak będzie lepszy. Smacznego!